Voor 4 personen
Bereidingstijd 60 minuten
1. Meng de koolvis met twee eetlepels olijfolie, komijn, koriander, één teen fijngehakte knoflook en een snuf zout en laat marineren. Het liefst een uurtje, maar korter kan natuurlijk ook; de smaken zijn dan alleen iets minder goed ingetrokken.
2. Giet een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en de paprika in een paar minuten glazig op halfhoog vuur. Doe de tweede teen knoflook en de stukken tomaat bij de paprika en laat de smaken even in elkaar trekken. Roer na een minuut de kardemom, harissa, tomatenpuree, citroen, de gare kikkererwten en een halve theelepel zout er doorheen. Giet de bouillon erbij en laat nog een paar minuten sudderen. Kneus een deel van de kikkererwten met een stamppot stamper.
3. Doe de stukken vis bij de saus en laat deze in drie à vier minuten gaar worden. Roer het voorzichtig om, zodat de vis heel blijft.
4. Schep het gerecht op een serveerschaal en bestrooi met koriander. Lekker met brood om alle heerlijke saus mee op te eten.