Voor 12 dikke plakken
Extra nodig: handmixer, cakevorm, bakpapier
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Meng de krenten en cranberry’s in een kommetje en schenk er genoeg warm water bij zodat ze net onderstaan. Laat minstens 1 uur wellen. Giet af en laat ze goed uitlekken. Schep de vruchten goed om met 1 eetlepel bloem.
3. Bekleed intussen de cakevorm met bakpapier. Klop de eieren en boter met de handmixer in 5 minuten tot een romig mengsel. Prak de bananen en roer 100 ml warm water en de baksoda door de bananen. Schep door de eimengsel.
4. Meng bloem, bakpoeder en kardemom goed door elkaar in een grote kom en schep het eimengsel, het banaanmengsel en de vruchten erdoor.
5. Schep in de cakevorm. Bak de stol in ca. 60 minuten bruin en gaar. Steek er een satéprikker in om te controleren op gaarheid: als deze schoon uit de stol komt, is hij gaar.
6. Haal uit de oven, laat afkoelen en haal de stol uit de vorm . Bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met poedersuiker.
TIP Als je de stol en dag of twee voor gebruik maakt dan smaakt hij nóg lekkerder.