Zoek je een toetje, dan zoek je deze kersencrumble. Maar eerlijk: we hebben hem ook weleens gegeten als ontbijt. Voor je het weet zit hij in je holle kies. Je kunt verse kersen gebruiken, maar ook kersen uit blik of pot. Wel goed op het vocht letten, want te pappig is niet lekker. Duik lekker de keuken in – en of je deze kersencrumble nu eet als ontbijt, toetje of tussendoortje: geniet!
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Was de kersen en ontdoe deze van de pit. Roer de kersenjam door de kersen. Meng in een kom de havermout, de suiker, de bloem, de koolzaadolie en het kersensap tot een kruimelig deeg.
3. Vet een springvorm in met koolzaadolie. Doe de helft van het deeg in de springvorm en schep de kersen erop. Strooi de andere helft van het kruimelig deeg erover en bak de taart 50 min. in de voorverwarmde oven.
SERVEERTIP! Lekker bij een kopje bloemenweidethee
WIST JE dat kersen relatief veel melatonine bevatten, waardoor je beter in slaap kunt vallen?
Dit recept komt uit Sharon gaat Lokaal – Uitgeverij Terra
Voor 8 personen
OOK NODIG: springvorm of ovenschaal 24 cm doorsnede
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.