Kaneelhartjes

Kaneelhartjes

Een liefdevol ontbijtje voor mama, papa, een jarig zusje of broertje. Als je het recept lastig vindt, kijk dan goed naar de foto hiernaast, dan snap je vanzelf hoe je de hartjes moet maken.

Bereiding

1. Verwarm de oven op tijd voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Roer de boter los met een garde in een kleine kom. Voeg de kaneel en de rietsuiker toe en meng goed. Rol het croissantdeeg uit en snijd het op de verticale snijnaden door tot drie rechthoeken. Duw de diagonale snijnaden van de rechthoeken zoveel mogelijk dicht. Bestrijk de rechthoeken met de kaneelboter maar houd aan één lange kant een rand van 3 cm vrij. Rol de kant met kaneelboter strak op richting de vrijgehouden kant. Rol dat laatste stukje niet op. Leg de rollen op een bakplaat of dienblad en zet 30 minuten in de vriezer. Dan kun je het straks goed snijden en duw je de kaneelboter er niet uit.

3. Klop het ei los. Snijd de rollen in plakken van ongeveer 3 cm dik. Plak telkens twee gesneden plakken tegen elkaar tot een hartje waarbij je het vrijgehouden deeg goed dichtplakt met een beetje water. Maak zo ongeveer tien hartjes en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de hartjes met het losgeklopte ei en bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.

Voor 20 hartjes

  • 75 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 el kaneel
  • 4 el rietsuiker
  • 1 blik deeg voor XL croissants
  • 1 ei

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief