Kaneelbroodjes met salted caramel

Kaneelbroodjes met salted caramel

Als toetje, bij de brunch, als snack of als begin van je dag. Deze easy kaneelbroodjes kunnen elke dag, every moment!

Bereiding

Voor de karamel-zeezout saus

1. Doe voor de karamelsaus de suiker en het water in de gietijzeren pan, zet hem op de BBQ en breng aan de kook. Laat het mengsel rustig inkoken tot het een mooie karamelkleur heeft.

2. Giet voorzichtig de slagroom erbij en roer goed. Pas op voor het gespetter!

3. Haal de pan van de BBQ zodra de suiker is opgelost. Voeg de roomboter toe en bind het geheel tot een mooie karamelsaus.

Voor de kaneelbroodjes

1. Leg het croissantdeeg op een werkvlak en rol het uit tot één lap.

2. Bestrijk het deeg met de karamel-zeezoutsaus en verdeel de kaneel, basterdsuiker, rozijnen, hazelnoten en appel erover.

3. Rol het deeg strak op en snijd de rol in acht plakken.

4. Bekleed de gietijzeren koekenpan met bakpapier, leg de kaneelbroodjes erin (met de snijkant naar boven en dicht tegen elkaar aan) en zet de pan op de BBQ. Bak de kaneelbroodjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

5. Meng de poedersuiker, het water en de oploskoffie tot een smeuïg glazuur. Schep dat over de kaneelbroodjes zodra ze van de BBQ komen.

TIP Heb je iets meer tijd, maak dan briochedeeg en gebruik dat in plaats van het croissantdeeg.

Voor 4 personen (8 broodjes)

BBQ: 200 graden

Voor de kaneelbroodjes

  • 1 rol kant-en-klaar croissantdeeg
  • 100 g karamel-zeezoutsaus (zie hieronder & zie tip)
  • 2 tl kaneel
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g rozijnen
  • 50 g hazelnoten, grof gehakt
  • 1 appel, in kleine blokjes

Voor het glazuur

  • 175 g poedersuiker
  • 2 el water
  • 2 tl oploskoffie

Karamel-zeezout saus

  • 200 g suiker
  • 75 ml water
  • 125 ml slagroom
  • 50 g koude roomboter
  • 1/2 theelepel zeezout, of meer naar smaak

Benodigdheden: platte setter voor bbq (warmteverdeler), kwastje, gietijzeren koekenpan

TIP geen tijd om zelf karamelsaus te maken? Koop dan kant-en-klare saus in de winkel.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine