Voor het deeg:
Voor de vulling:
Voor de icing:
1. Kneed van alle ingrediënten voor het deeg, behalve de boter, een soepel deeg. Snijd de boter in blokjes, voeg deze toe en kneed opnieuw tot een soepel deeg. Bol het deeg op en laat het ca. 60 minuten rijzen.
2. Smelt voor de vulling de boter. Voeg hier de rietsuiker, het amandelpoeder en de kaneel aan toe en meng goed. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ongeveer 1 centimeter dik.
3. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg vanaf een lange kant op en snijd de rol in negen even brede plakken. Leg de plakken op een snijvlak op een bakplaat en laat ze ca. 45 minuten rijzen.
4. Bak de kaneelbroodjes in ca. 25 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
5. Meng als de broodjes bijna klaar zijn de ingrediënten voor de icing en schenk deze over de nog hete kaneelbroodjes.
Credits fotografie: Remko Kraaijeveld