Kaneelbroodjes met icing

Kaneelbroodjes met icing

De combinatie van kaneel en brood kom je best vaak tegen. Al dan niet in combinatie met andere specerijen zoals kardemom of anijs. In deze vorm pakt kaneel de hoofdrol en hij geeft de broodjes flink wat spice. Louis CK is ook fan van deze broodjes, al koopt hij ze op het vliegveld en maak jij ze natuurlijk zelf.

Bereiding

1. Kneed van alle ingrediënten voor het deeg, behalve de boter, een soepel deeg. Snijd de boter in blokjes, voeg deze toe en kneed opnieuw tot een soepel deeg. Bol het deeg op en laat het ca. 60 minuten rijzen.

2. Smelt voor de vulling de boter. Voeg hier de rietsuiker, het amandelpoeder en de kaneel aan toe en meng goed. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ongeveer 1 centimeter dik.

3. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg vanaf een lange kant op en snijd de rol in negen even brede plakken. Leg de plakken op een snijvlak op een bakplaat en laat ze ca. 45 minuten rijzen.

4. Bak de kaneelbroodjes in ca. 25 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven goudbruin en gaar.

5. Meng als de broodjes bijna klaar zijn de ingrediënten voor de icing en schenk deze over de nog hete kaneelbroodjes.

Credits fotografie: Remko Kraaijeveld

Voor het deeg:

  • 500 g tarwebloem T45, plus extra om te bestuiven
  • 75 g water
  • 150 g volle melk
  • 26 g verse gist
  • 155 g kristalsuiker
  • 4 g fijn zout
  • 65 g ei
  • 145 g koude boter

Voor de vulling:

  • 145 g boter
  • 155 g rietsuiker
  • 145 g amandelpoeder
  • 10 g gemalen kaneel

Voor de icing:

  • 155 g poedersuiker
  • 25 g volle melk

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

X-mas is coming