Het voordeel van deze wentelteefjes: je hoeft er niet bij te blijven terwijl ze gaar worden. Het kampvuur doet het werk voor je terwijl jij met je kop koffi e bij het vuur zit.
1. Maak een mooi vuurtje en zet er een rooster boven.
2. Snijd het brood in gelijke sneetjes in tot 1 cm vanaf de onderkant.
3. Wikkel de onderkant en de helft van de zijkant in aluminiumfolie zodat er een soort schaaltje ontstaat. Zorg dat het folie aan de onder en zijkanten goed dicht is, zodat er straks niets uit lekt.
4. Klop de eieren met melk, kaneel en een snufje zout los en giet het mengsel over het hele brood zodat het gelijkmatig verdeeld is.
5. Doe de helft van de aardbeien tussen de sneetjes en over het brood en doe hetzelfde met de amandelen. Bewaar de rest om te garneren.
6. Zet het brood circa 40 minuten boven het vuur (zorg dat het niet te heet is, het hout mag niet meer branden, maar moet gloeien). Het brood is klaar wanneer het niet meer vochtig is.
7. Haal het brood van het vuur, verdeel de rest van de aardbeien en de amandelen erover en maak af met ahornsiroop en poedersuiker.
Dit recept is afkomstig uit Backyard Cooking. Hier bestel je ‘m.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.