Een toetje van de BBQ, de kaffir lime pie. Misschien niet wat je alledaags maakt, maar hoe leuk is het om je BBQ-feestje in stijl af te sluiten? Precies, lekker doen dus! Geniet van het zoete in combinatie met het zuurtje, en de texturen – man, die gieren door je mond, waardoor je keer op keer verrast wordt.
Mise en place:
Kaffir lime vulling: Maal de Digestive koekjes in een keuken-machine fijn en meng met de gesmolten boter. Kneed tot een deeg en vul hier de gebaksvormpjes mee. Bak de deegbodems circa 10 minuten in een voorverwarmde oven of BBQ van 180 °C tot het deeg stevig aanvoelt maar nog niet verkleurd is. Laat het deeg afkoelen. Verhit het limoensap, de kokosmelk, de kaffirlimoenblaadjes en de suiker in een pan en laat dit op zeer laag vuur ca. 1 uur trekken.
Voeg de eidooiers, hele eieren, het zout en de gelatine toe, roer goed door elkaar en verwarm rustig tot het ei voor voldoende binding gezorgd heeft (de massa is nu een stuk dikker). Doe dit vooral rustig en met beleid, te heet of te snel en je hebt scrambled eggs. Haal het mengsel van het vuur en laat het afkoelen tot een temperatuur van 50 °C. Voeg dan de koude blokjes boter een voor een al roerend toe aan het mengsel. Zet het als alle boter opgelost is koud.
Italiaanse meringue: Kook de suiker met het water tot 121 °C. Doe ondertussen de eiwitten in een goed ontvette keukenmachine met een garde en laat zachtjes draaien. Voeg het suikerwater rustig toe en zet de keukenmachine een stand hoger. Laat het mengsel kort op hoge snelheid draaien om de lucht erin te slaan. Zet vervolgens de keukenmachine op een lagere snelheid en laat het mengsel enkele minuten langzaam draaien terwijl het afkoelt. Doe de volledig afgekoelde meringue in een spuitzak.
Afmaken
1. Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.
2. Halveer de vijgen en gril deze kort tot de suikers gekaramelliseerd zijn en het vruchtvlees zacht begint te worden. Snijd de vijgen in kleine partjes en zet ze opzij.
3. Vul de afgebakken taartbodems met het kaffir lime-mengsel. Garneer met toefjes Italiaanse meringue, de gegrilde vijg en eventueel wat geroosterde kokossnippers.
Duur: voorbereiding 6 uur, afmaken 30 minuten
Kaffir lime vulling
Italiaanse meringue
Benodigdheden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.