Dit is beslist een van onze favoriete gerechten van visexpert Bart van Olphen: het is makkelijk, zit boordevol smaak en bevat maar 3 ingrediënten. Dus ren naar de visboer, sla je slag in de supermarkt en duik de keuken in voor deze heerlijke kabeljauw met zoute parmaham en crispy salie. Geniet ervan!
1. Verwarm de oven op 180 °C. Leg de plakken ham op een ovenrooster en bak in 8-10 minuten krokant. Laat afkoelen op keukenpapier.
2. Breng de kabeljauw op smaak met zout en peper. Pas op: de plakken ham zijn al behoorlijk zout. Smeer de bodem van een ovenschaal in met olijfolie. Leg de stukken kabeljauw in de schaal. Voeg nog wat olijfolie en de salie toe. Gaar de vis in de oven in 12-15 minuten afhankelijk van de dikte van de vis.
3. Serveer de schaal met de krokant gebakken ham.
Dit is een recept van Bart van Olphen.
[Credits: fotografie David Loftus]
Voor 4 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.