Kabeljauw met korstje van olijven

Intro

Witte vis kan heel goed met stevige smaken gecombineerd worden – en het textuurcontrast met het pijnboompittenkorstje maakt hier een heel fijne maaltijd van. Je kunt de kabeljauw eenvoudig vervangen door koolvis of een andere duurzaam gevangen witte vis.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voorbereiding: 10 minuten; Oven: 15 minuten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch. Leg de kabeljauw, kerstomaten en ui in een grote ovenschaal. Bestrijk de vis met de tapenade.

2. Kneus de pijnboompitten grof in een vijzel en roer dan de panko, een snuf zeezout en 1  eetlepel olijfolie erdoor. Verdeel dit mengsel over de tapenade en druk aan.

3. Besprenkel de troskerstomaten en ui met wat olijfolie en bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Zet boven in de oven en bak 15 minuten, tot de vis een knapperig korstje heeft en gaar is. Dien meteen op.

Credits fotografie: David Loftus