Kabeljauw met korstje van olijven

Kabeljauw met korstje van olijven

Witte vis kan heel goed met stevige smaken gecombineerd worden – en het textuurcontrast met het pijnboompittenkorstje maakt hier een heel fijne maaltijd van. Je kunt de kabeljauw eenvoudig vervangen door koolvis of een andere duurzaam gevangen witte vis.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch. Leg de kabeljauw, kerstomaten en ui in een grote ovenschaal. Bestrijk de vis met de tapenade.

2. Kneus de pijnboompitten grof in een vijzel en roer dan de panko, een snuf zeezout en 1  eetlepel olijfolie erdoor. Verdeel dit mengsel over de tapenade en druk aan.

3. Besprenkel de troskerstomaten en ui met wat olijfolie en bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Zet boven in de oven en bak 15 minuten, tot de vis een knapperig korstje heeft en gaar is. Dien meteen op.

Credits fotografie: David Loftus

Voor 2 personen

Voorbereiding: 10 minuten; Oven: 15 minuten

  • 2 kabeljauwfilets of -haasjes (ca. 300 g)
  • 300 g troskerstomaten
  • 1 rode ui, in dunne halvemaantjes
  • 4 tl olijventapenade
  • 15 g pijnboompitten
  • 15 g panko (Japans paneermeel)
  • zeezout en versgemalen
  • zwarte peper
  • olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine