Witte vis kan heel goed met stevige smaken gecombineerd worden – en het textuurcontrast met het pijnboompittenkorstje maakt hier een heel fijne maaltijd van. Je kunt de kabeljauw eenvoudig vervangen door koolvis of een andere duurzaam gevangen witte vis.
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch. Leg de kabeljauw, kerstomaten en ui in een grote ovenschaal. Bestrijk de vis met de tapenade.
2. Kneus de pijnboompitten grof in een vijzel en roer dan de panko, een snuf zeezout en 1 eetlepel olijfolie erdoor. Verdeel dit mengsel over de tapenade en druk aan.
3. Besprenkel de troskerstomaten en ui met wat olijfolie en bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Zet boven in de oven en bak 15 minuten, tot de vis een knapperig korstje heeft en gaar is. Dien meteen op.
Credits fotografie: David Loftus
Voor 2 personen
Voorbereiding: 10 minuten; Oven: 15 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.