Voor 4 personen
1. Meng de kabeljauw, rode currypasta, gemberwortel, vissaus, koriandersteeltjes, rode peper, het ei, de knoflook, ½ theelepel zout, het limoensap en de helft van het limoenrasp in een keukenmachine tot een gladde pasta.
2. Meng de nog rauwe haricots verts en de helft van de bosui door het currymengsel.
3. Voeg wat paneermeel toe (zo veel dat het mengsel niet meer plakkerig aanvoelt). Maak met je handen platte koekjes van het mengsel (Ø 10 cm) van ongeveer 3 centimeter dik.
4. Verhit een laag arachideolie in een diepe koekenpan. De precieze hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de pan – houd er rekening mee dat de koekjes straks voor de helft onderstaan.
5. Leg de koekjes voorzichtig in de pan en bak ze aan beide kanten in 5 minuten goudbruin. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier.
6. Bestrooi de koekjes met de rest van de bosui, de korianderblaadjes en het overgebleven limoenrasp.
7. Serveer de koekjes met zoete chilisaus en eventueel wat partjes limoen. Lekker als voor- of bijgerecht, maar ook als snack bij de borrel.
Credits recepten: Bart van Olphen; Fotografie Saskia Lelieveld