Kaasringen met cheddar & komijn

Intro

Rukmini Iyer: 'Als je bladerdeeg in de vriezer hebt liggen, ben je nooit meer dan 30 minuten verwijderd van deze lekkere kaasringen. De vorm doet me denken aan mijn favoriete Zuid-Indiase snack, Murukku, die mijn oma met de hand draaide en vormde. De smaakmakers zijn afkomstig van mijn meest favoriete Bengaalse snack ooit: nimki, verslavend lekkere bladerdeegachtige ruitjes met nigellazaad. Deze kaasringen zijn gevuld met nigellazaad, cheddar en komijnzaad om ze nog lekkerder te maken – probeer die zielig kijkende viervoeters te negeren.'

Ingrediënten

Voorbereiding 15 minuten / Bereiding 15 minuten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C hetelucht of 220 °C elektrisch en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Leg het vel bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht. Voor lekker kruimelige kaasringen moet het deeg iets dunner zijn dan dat het is als je het koopt, dus rol het met een deegroller uit tot het aan elke kant 5 centimeter groter is en net minder dan 2 millimeter dik.

3. Bestrooi de helft van het deeg met de cheddar, komijn en het nigellazaad en vouw het deeg over de vulling heen dubbel. Druk de randen dicht. Rol het deeg iets uit, tot het plat is, en snijd het in repen van 1 centimeter. Draai een reep een paar keer voor je de uiteinden op elkaar drukt zodat je een ring hebt. Leg deze op de beklede bakplaat en herhaal met de rest.

4. Bestrijk alle ringen met het losgeklopte ei. Bestrooi ze met nog meer nigellazaad en bak ze 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn.

5. Laat ze een paar minuten afkoelen op een rooster en dien ze warm op. Laat ringen die over zijn helemaal afkoelen voor je ze in een afgesloten doos bewaart. Ze blijven twee dagen goed.