Zorg voor een mooie selectie kazen. Een stuk brie is altijd goed. Ik houd zelf erg van een romige, maar pittige Brillat-Savarin. Doe er nog een lekkere harde kaas bij: een stukje oude Beemsterkaas of een stuk Franse Comté. En nog een zacht, pittig geitenkaasje.
1. Schil de peren en snijd ze in blokjes. Doe ze met de steranijs, kaneel, honing en cognac of perensap in een klein pannetje en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Ik vind het lekker als het nog stevige blokjes zijn met een bite, maar even langer doorkoken tot moes mag ook. Schep in een brandschone pot.
2. Serveer je kaas op een mooie plank. Met stukjes appel of ander fruit naar keuze, kleine augurkjes, gekonfijte uien, lekker brood en/of crackers en de chutney.
Meenemen: neem het fruit in z’n geheel gewassen mee. Snijd ter plekke in stukjes. Neem compôte, augurkjes en gekonfijte ui mee in een afsluitbare pot. Neem de kaas in vetvrij papier mee; zachte kaas in bakjes. Doe de boter in een meeneemvlootje of in een jampot.
Dit recept komt uit het boek ‘Food en Route’ (€ 18,95, uitgeverij Snor).
Voor de chutney:
Ingrediënten erbij:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.