Kaasfondue broodpan

Kaasfondue broodpan

Deze kaasfondue serveer je niet in de pan, maar in een brood. Ziet dat er niet leuk uit? Je kunt als dippers voor de kaasfondue van alles gebruiken: brood natuurlijk, maar ook wortels, champignons en mini-asperges. En wil je uitpakken, ga dan aan de slag met speciale dippers, zoals krokante sperziebonen in tempura of kerrie-bloemkoolroosjes. Geniet ervan!

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten behalve het brood in een steelpan en laat de kazen op laag vuur smelten. Roer regelmatig en let op dat de kaas niet aan de bodem vastkoekt.

2. Snijd de bovenkant van het brood, hol de binnenkant uit (dit is je ‘pan’) en snijd het broodkruim dat je eruit haalt in blokjes.

3. Zodra de kazen gesmolten zijn en een gladde massa vormen kun je het brood ermee vullen.

4. Nu kun je het geheel zo op tafel zetten en de broodblokjes erbij geven om in de kaasvulling te dopen. Daarna eet je de ‘pan’ natuurlijk ook op!

Voor 4 personen

Voorbereiding 5 min. Bereiding 10 min.

  • 600 g alpenkazen: 200 g beaufort, 200 g comté en 200 g emmentaler
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook, geperst (naar keuze)
  • 1 Frans landbrood (pain de campagne)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine