Dit gerecht bestel ik altijd als ik naar een Koreaans BBQ-restaurant ga. Hoewel konchijeu vaak als bijgerecht wordt geserveerd is hij het meest in trek als borrelhap, anju genaamd. Maïskorrels bedekt met draderige kaas, weggespoeld met koud bier. Hoe kun je dit niet lekker vinden? Maak dit gerecht voor je eerstvolgende Koreaanse etentje!
1. Verwarm het grillelement van de oven voor tot middelhoog.
2. Smelt de boter in een kleine gietijzeren of ovenbestendige koekenpan op matig vuur. Voeg de maïskorrels toe en bak 3 minuten.
3. Voeg de lente-ui toe, roer kort en haal de pan van het vuur. Voeg de mayonaise en suiker toe, breng op smaak met zout en peper en meng goed. Verdeel de mozzarella over de maïs.
4. Zet de koekenpan op het bovenste rooster in de oven en rooster de kaasmaïsschotel 5 tot 8 minuten of tot de kaas gesmolten en op sommige plekken goudbruin verkleurd is.
5. Haal de koekenpan uit de oven en bestrooi de bovenkant eventueel met een klein beetje cayennepeper. Laat de konchijeu 5 minuten staan en serveer warm met een koud biertje.
voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.