Jerk kip met zoete aardappel, ananas & limoen

Jerk kip met zoete aardappel, ananas & limoen

Rukmini Iyer: ‘Ik zou mijn versie van jerk kip met plezier elke dag eten. De gebakken ananas contrasteert fijn met de zure limoen en de pittige zoete aardappel voorziet in de nodige koolhydraten. Makkelijk genoeg om doordeweeks te eten, lekker genoeg om in het weekend voor vrienden te maken.’

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.

2. Leg de zoete aardappel, ui, kip, ananas en limoen op een bakplaat die zo groot is dat alles er in een enkele laag op past. Schep om met de jerkspecerijen, suiker, geraspte knoflook en olijfolie. Bestrooi alles met de zeezoutvlokken, vooral de huid van de kip, en zet de bakplaat 1 uur in de oven.

3. Haal de bakplaat na 1 uur uit de oven en laat de kip 5-10 minuten rusten. Knijp de gebakken limoenen erboven uit, proef en voeg indien nodig extra zout toe. Bestrooi met wat verse koriander en dien heet op. Het is wat onorthodox, maar ik geef hier het liefst zure room of yoghurt bij.

Voor: 4 personen. Voorbereiding: 5 minuten. Oven: 1 uur

  • 2 zoete aardappels, in vieren
  • 1 rode ui, in vieren
  • 1 kg scharrelkippendijen en drumsticks (2 per persoon)
  • 8 schijven verse ananas (eventueel kant-en-klaar voorverpakt)
  • 2 limoenen, gehalveerd
  • 3 tl jerk specerijen
  • 3 tl rietsuiker
  • 3 tenen knoflook, geraspt
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl zeezoutvlokken

Opdienen met

  • verse koriander, fijngesneden
  • zure room of yoghurt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine