Oesterzwammen in ketjapsaus

Oesterzwammen in ketjapsaus

Deze roergebakken oesterzwammen zijn snel klaar en erg smaakvol. De vlezige oesterzwammen bevatten niet veel vocht en slinken dus niet veel. Met wat warme rijst is het een lekkere, snelle en voedzame maaltijd na een drukke dag.

Ingredienten

1. Verhit wat olie in een wok op middelhoog vuur en fruit er de sjalotten, knoflook, lomboks, gemberwortel, laos en de salamblaadjes ongeveer 5 minuten in.

2. Voeg de oesterzwammen toe en roerbak ze op hoog vuur 1 minuut mee. Doe de tomaat erbij en bak nog 1 minuut.

3. Voeg het zout, de peper, palmsuiker, oestersaus en de ketjap manis toe en meng alles goed. Zet het vuur uit, strooi de lente-ui en de bladselderij erover en schep nog een keer goed om.

Voor 4 personen

Bereiding 25 minuten

  • olie, om in te bakken
  • 3 sjalotten, in fijne plakjes
  • 3 tenen knoflook, in fijne plakjes
  • 5 rode lomboks, in fijne ringen
  • 3 cm gemberwortel, julienne gesneden
  • 3 cm laos, gekneusd
  • 2 salamblaadjes, gekneusd
  • 750 g oesterzwammen of gemengde paddenstoelen, in repen
  • 1 tomaat, in partjes
  • 1 tl zout
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • ½ tl palmsuiker, fijngesneden
  • 1 el oestersaus
  • 2 el ketjap manis
  • 1 lente-ui, in fijne ringen
  • 2 takjes bladselderij, fijngesneden

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief