1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de aubergines in de lengte door de helft. Kerf met een mes aan één kant een ruitjespatroon in de plakken aubergine. Probeer de aubergines niet helemaal door te snijden.
3. Meng de overige ingrediënten goed door elkaar tot een marinade, behalve de bosui, sesamzaadjes en granaatappelpitjes. Kwast de aubergineplakken in met de misomarinade, ook in de inkepingen.
4. Leg de miso-aubergineplakken op de bakplaat en leg ze 15-20 minuten in de oven.
5. Smeer de aubergines op ongeveer de helft van de tijd nog eens in met een extra laagje marinade!
6. Bestrooi de miso-aubergines met sesamzaadjes en gesneden bosui.
7. Garneer met granaatappelpitjes.
beeld © Elvan Ünlü en tekst Esther Erwteman, afkomstig uit NOSH – mijn vegetarische Joodse keuken, Nieuw Amsterdam, € 29.99