Jamie’s zoete pasteitjes met een twist

Ingrediënten

voor ca 24 stuks

• 250 g bladerdeeg

• 100 g pasteivulling

• 25 g cranberries

• rasp van twee mandarijnen

• scheutje brandy

• flinke klont boter

• 4 vellen filodeeg

• 1 ei

• twee handen amandelschaafsel

Bereiding

Ziet dit getekende recept er niet geweldig uit? Met behulp van bovenstaande afbeelding maak je 24 zoete pasteitjes. Leuk als traktatie of als snack. 

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit en giet de pasteivulling erboven en spreid het uit. Rol de lap deeg in de lengte strak op en leg hem in de koelkast om op te laten stijven.

2. Smelt ondertussen een flinke klont boter en smeer er twee muffin bakvormen mee in met elk 12 bakjes. Leg op elke vorm een vel filodeeg en smeer die aan de bovenkant in met de gesmolten boter. Leg er nog een vel bovenop en smeer ook die in met de boter. Duw het deeg voorzichtig in de bakjes.

3. Haal de rol bladerdeeg met pasteivulling uit de koelkast en snijd hem in 24 ronde plakjes. Stop elk plakje in een muffin vormpje, bestrijk met losgeklopt ei en strooi er amandelschaafsel over.

4. Bak de pasteitjes 25 minuten in de oven en totdat de bovenkant er mooi goudbruin uitziet. Wip de pasteitjes uit de vormpjes, bestrooi met poedersuiker en serveer als ze nog lekker warm zijn.