Oelala, dit is er eentje om in je favorieten te zetten. Jamie’s winterlasagne zit boordevol vitaminen, is perfect voor doordeweeks, maar ook op diners met vrienden en familie doet-ie het altijd goed. Nog een tip: kun je geen venkelknollen krijgen, kies dan voor een andere knol uit het seizoen – dat verandert misschien iets in de smaak, maar kan je juist ook verrassen. Probeer het maar!
1 Zet een grote braadpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur en braad de kipfilets rondom aan.
2 Maak ondertussen de preien, bleekselderij en venkels schoon, snijd ze in dunne plakjes en zet ze opzij. Snijd de bacon in smalle reepjes, roer ze met de laurier in de pan door elkaar, ris de tijmblaadjes erbij en bak de reepjes spek licht goudbruin.
3. Doe de gesneden groenten erbij en blijf 15 minuten regelmatig roeren.
4 Meng dan de bloem, mosterd en een snufje zeezout en zwarte peper erdoor. Roer vervolgens geleidelijk de melk erdoor, zet het vuur laag en blijf 20 minuten regelmatig roeren.
5 Trek de buitenste, groene bladeren van de kool (350 g in totaal) en bewaar de rest voor een andere keer. Leg de bladeren op je werkvlak, snijd de harde nerven
eruit en gooi die weg. Snijd de bladeren vervolgens in 2 cm brede reepjes.
6 Snijd de champignons in dunne plakjes en roer ze met de kool en 700 ml kokend water door de stoof. Laat 30 minuten pruttelen.
7 Verwarm de oven voor tot 180 °C/gasovenstand 4.
8 Zet het vuur onder de stoof uit, trek de kipfilets zo nodig met twee vorken uit elkaar, proef en breng op smaak.
9 Schep een laagje van de stoof in een braadslede (25 x 35 cm), scheur een paar lasagnevellen in stukjes en strooi ze erover. Herhaal dit tot alle stoof en pasta op is.
10 Druk en duw met je vingers in de lasagne om hem een mooie textuur te geven – je wilt hem lekker rommelig – en rasp de Parmezaanse kaas erover.
11 Zet de lasagne 40 minuten in de oven, of tot er een goudbruin, pruttelend korstje op zit. Laat hem 5 minuten staan en serveer hem met brood om te dopen.
CALORIEËN VET VERZ. VET EIWIT KOOLHYD. SUIKER ZOUT VEZELS 3 PORTIES 501 kcal 15,8 g 5,8 g 35 g 54,2 g 13 g 1,5 g 9,6 g GROENTE & FRUIT
—
Dit recept komt uit het boek ‘Jamie’s Super Food voor familie en vrienden’ van Jamie Oliver (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).
Voor 8 personen, bereiding 2 uur en 20 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.