Jamie’s sorbet ijs

Jamie’s sorbet ijs

Omdat je bevroren fruit gebruikt, is dit ijs in een mum van tijd klaar. Het is ook een fantastische manier om snel af te koelen – zorg gewoon dat je een zak bevroren fruit in huis hebt. En het is natuurlijk een goede manier om restjes uit de tuin op te maken, of gebruik goedkoop, bijna overrijp fruit uit de winkel.

Bereiding

Je hoeft geen alcohol te gebruiken, maar dat geeft de smaken wel iets extra’s. Probeer eens aardbeien met champagne, of frambozen met een scheut rode wijn, mango’s zijn lekker met een beetje rum, en perziken en prosecco zijn een klassiek duo.

1 Zet een uur voordat je de sorbet gaat maken een schaal in de diepvries, zodat hij goed koud wordt. Haal als je begint het fruit uit de diepvries en laat het 5 minuten zacht worden.

2 Doe het dan met de citrusrasp, suiker en eventueel de alcohol in de kom van een keukenmachine en maal alles fijn (dit moet je misschien in twee delen doen). Schep de sorbet meteen in hoorntjes, of in kommen en giet er dan een extra scheut drank overheen.

3 Schep de rest van de sorbet in de koude schaal en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de schaal in de diepvries voor later gebruik. (Haal hem er 5-10 minuten voor gebruik uit, zodat de sorbet iets zachter kan worden.)

Fotografie David Loftus

Voor 1,2 kg
– 1 kg bevroren fruit van goede kwaliteit
– 120 g suiker
– geraspte schil van 1 sinaasappel of citroen
– (evt.) 50 ml lekkere dank die bij het fruit past, plus extra


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief