Een vegetarisch alternatief op de klassieker uit de Bayou. Geen Louisiana jambalaya dus maar net zo lekker! Uit het voor het vegetarisch kookboek van het jaar genomineerde Vega stoofpotjes easy komt dit fire and forget recept. Zonder moeite zet je een stoofpot op tafel voor de stevige trek!
1. Verhit de olie in de stoofpan en bak de rijst, 2 bosuitjes, de stukjes bleekselderij, de wortel, knoflook specerijen en laurierblaadjes 5 minuten.
2. Voeg het water, zout en bouillonblokje toe. Laat alles 30 minuten stoven op laag vuur.
3. Voeg 5 minuten voor het eind de bonen, geknipte selderijblaadjes, tomatenpuree en de rest van de bosuitjes toe. Haal de laurierblaadjes eruit voor het serveren.
Voor 6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.