VOOR 15-20 STUKS
BEREIDINGSTIJD 30 MINUTEN EVT. WACHTTIJD 45 MINUTEN
EXTRA NODIG
1. Meng de cherrytomaatjes, olijven, mozzarellabolletjes, bosuien en oregano. Houd dit garnituur even apart.
2. Smelt de boter en laat iets afkoelen. Verwarm in een kom het water tot lauwwarm en los de gist erin op. Voeg de boter en de prosecco toe en roer goed door.
3. Doe de bloem in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden. Schenk hierin het gistmengsel. Meng vanuit het midden alles door elkaar tot een beslag en voeg dan pas het zout en versgemalen peper toe. Meng tot je een klontvrij beslag hebt, voeg het garnituur toe en meng goed door. Dek het beslag af met plasticfolie en laat het 30-45 minuten rijzen bij kamertemperatuur rijzen. Het volume van het beslag zal verdubbelen, dus zorg voor een kom die groot genoeg is.
4. Verhit de olie in een frituurpan tot 170 °C. Schep met een natte ijsknijper het beslag in de hete olie. Bak een paar oliebollen tegelijk in ongeveer 6 minuten gaar. Laat de hartige oliebollen even uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze voor het opdienen met versgehakte tuinkruiden en nog wat zeezout.
Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen