Idioot lekkere varkensburger

Idioot lekkere varkensburger

Met vijf ingrediënten in notime een idioot lekkere burger in elkaar zetten? Jamie Oliver bewijst dat het kan! In ongeveer een kwartier maak je van sappige peer, blauwschimmelkaas, gehakt, gemengde sla en een broodje een burger waar het hele gezin blij van wordt. Serveer hem met zoeteaardappel- of knolfrietjes en je hoort geen maagjes meer knorren. Enjoy!

Bereiding

1. Snijd de peer in de lengte in zo dun mogelijke plakjes en schep ze om met de groene blaadjes, een snufje zwarte peper en een paar drupjes extra vergine olijfolie en rodewijnazijn.

2. Werk met schone handen het gehakt met een snufje zeezout en zwarte peper door elkaar en kneed er een 1 cm dikke burger van. Wrijf de burger in met olijfolie en bak hem 2 minuten in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur.

3. Snijd het broodje open, leg beide helften naast de burger in de pan en haal ze eruit wanneer ze goudbruin zijn.

4. Draai de burger om en verkruimel na 2 minuten de blauwe kaas ernaast. Schep de burger op de gesmolten kaas, schud de pan een beetje om het vlees een kaaslaagje te geven en schep hem op de onderste helft van het broodje.

5. Stapel er zo veel mogelijk van de plakjes peer en groene blaadjes op, dek af met de bovenste helft van het broodje, druk de boel stevig aan en zet de burger op tafel.

6. Geef de rest van de salade er apart bij.

Dit recept komt uit het boek ‘5 ingrediënten’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers).

1 persoon, 16 minuten

  • 1 rijpe, zoete peer
  • 50 g gemengde spinazie, rucola & waterkers
  • 150 g varkensgehakt
  • 1 zacht hamburgerbroodje
  • 30 g blauwe kaas

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief