Hosomaki (dunne sushirolletjes)

Hosomaki (dunne sushirolletjes)

Het is niet erg als je geen sushimatje hebt; je kunt in plaats daarvan ook gewoon een schone theedoek gebruiken. Je kunt hier heel wat verschillende vullingen uitproberen, zoals komkommer, avocado, tonijn, enz.

Bereiding

1. Zet een schaaltje water neer waar je je vingers in kunt dopen tijdens het maken van de sushi; hierdoor kleeft de rijst niet zo aan je handen.

2. Leg de gehalveerde vellen nori horizontaal voor je neer met de glanzende kant naar beneden, onder aan het sushimatje.

3. Maak je vingers nat met water en verdeel 80 g sushirijst over elke gehalveerd vel nori; laat aan de bovenkant een rand van 1 cm vrij.

4. Leg er een reep komkommer, avocado of zalm op, horizontaal in het midden van de rijst.

5. Aan de rol! Til de hoeken van de onderkant van het sushimatje op met je vingers en rol het over de vulling heen. De onderkant van het vel nori komt zo op de bovenste rand van de rijst te liggen.

6. Druk alles strak aan.

7. Rol het sushimatje uit, maak de lege rand nori nat met een klein beetje water, sluit de rol en druk alles strak aan met het matje.

8. Herhaal dit met de rest van de rijst en zalm.

9. Leg de sushirol op een snijplank en maak een scherp mes nat.

10. Snijd de rol doormidden. Leg de twee helften naast elkaar en snijd ze nog een paar keer door tot je 8 gelijke stukjes hebt. Snijd de rest van de rollen op dezelfde manier.

11. Dien op met wasabi en sojasaus om de sushi in te dopen.

 

Voor 24 stuks: 24 stuks, voorbereiding 30 minuten



Vers: 

  • 320 g gekookte, afgekoelde sushirijst
  • 120 g komkommer, avocado of zalmfilet, in lange reepjes van 1 cm breed




Voorraadkast:

  • 2 vellen nori, gehalveerd
  • wasabi en sojasaus, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet