Voor 10 tot 20 porties
1. Verwarm de oven voor tot 150 °C.
2. Laat de dadels goed uitlekken en pureer ze in een foodprocessor tot een pasta. Schep de dadelpasta in een grote kom.
3. Doe de hazelnoten en amandelen in de foodprocessor en druk steeds kort op de pulseknop (ca. 5 seconden) tot de noten grof gehakt zijn. Voeg ze met de overige ingrediënten toe aan de dadelpasta en meng alles met je handen of een spatel tot een gelijkmatig mengsel. Verdeel over twee met bakpapier beklede bakplaten.
4. Bak het geheel 25 minuten in de oven en hussel het dan met een spatel of lepel even om, zodat het gelijkmatig gaar wordt. Bak daarna nog 10 minuten, of tot alle ingrediënten droog aanvoelen.
5. Haal de granola uit de oven en laat hem op de bakplaat volledig afkoelen. Je kunt de granola in een luchtdicht afgesloten bakje of weckpot maximaal 1 maand op kamertemperatuur en 2 maanden in de koelkast bewaren.
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit Verrukkelijk vegan bakken. Het hele menu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.