Hete bliksem

Intro

Iedereen kent de term hete bliksem, maar hoe komt de stamppot aan deze ongewone naam? Door het gebruik van appels bevat het gerecht veel vocht, waardoor het lang zijn hoge temperatuur behoudt. Deze stamppot wordt dus echt heet opgediend en dankt zijn naam dus aan het feit dat je je er makkelijk aan kunt verbranden. Oppassen geblazen dus!

Ingredi├źnten

Bereiding

1. Pel en halveer de ui en snijd in parten. Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd de aardappelen in vieren. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 centimeter.

2. Doe de aardappelen met ui, appel en kaneel in een pan en giet er zo veel water over dat alles net onderstaat. Breng aan de kook en laat in 15 tot 20 minuten beetgaar worden.

3. Neem een flink glas van het kookvocht uit de pan en giet de aardappelen met ui en appel af en stamp met een klontje gezouten roomboter tot een puree. Voeg een scheutje van het kookvocht toe om de hete bliksem wat smeuïger te maken. Breng de hete bliksem op smaak met zout.