Iedereen kent de term hete bliksem, maar hoe komt de stamppot aan deze ongewone naam? Door het gebruik van appels bevat het gerecht veel vocht, waardoor het lang zijn hoge temperatuur behoudt. Deze stamppot wordt dus echt heet opgediend en dankt zijn naam dus aan het feit dat je je er makkelijk aan kunt verbranden. Oppassen geblazen dus!
1. Pel en halveer de ui en snijd in parten. Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd de aardappelen in vieren. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 centimeter.
2. Doe de aardappelen met ui, appel en kaneel in een pan en giet er zo veel water over dat alles net onderstaat. Breng aan de kook en laat in 15 tot 20 minuten beetgaar worden.
3. Neem een flink glas van het kookvocht uit de pan en giet de aardappelen met ui en appel af en stamp met een klontje gezouten roomboter tot een puree. Voeg een scheutje van het kookvocht toe om de hete bliksem wat smeuïger te maken. Breng de hete bliksem op smaak met zout.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.