Heerlijke kersenappelflappen

Heerlijke kersenappelflappen

Appelflappen zijn heerlijke feesttaartjes als je iets te vieren hebt. In deze variant vervang je de appels voor kersen en die krijgen een goddelijke smaak als ze de oven in zijn geweest. Smullen! 

Bereiding



1.  Rol het deeg op bakpapier uit tot lange rechthoeken. Meng de kersen, maizena en kirsch.

2. Leg elke rechthoek horizontaal neer, schep de vulling midden op één kant plus 1 el jam. Kerf vijf inkepingen in de andere kant en bestrijk de randen met ei. Vouw het deeg dicht en druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met ei en wat suiker en zet ze 30 min. in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 190 ºC en verwarm de bakplaat er in voor. Bak hierop de flappen 30 min. Serveer met room.
 

4 PERSONEN

• 4 plakken bladerdeeg op rol 

• 400 g kersen, gehalveerd en ontpit

• ½ tl maizena

• 1 tl kirsch

• 4 el kersenjam

• 1 ei, geklopt

• fijne kristalsuiker

• lobbige slagroom, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine