Appelflappen zijn heerlijke feesttaartjes als je iets te vieren hebt. In deze variant vervang je de appels voor kersen en die krijgen een goddelijke smaak als ze de oven in zijn geweest. Smullen!
1. Rol het deeg op bakpapier uit tot lange rechthoeken. Meng de kersen, maizena en kirsch.
2. Leg elke rechthoek horizontaal neer, schep de vulling midden op één kant plus 1 el jam. Kerf vijf inkepingen in de andere kant en bestrijk de randen met ei. Vouw het deeg dicht en druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met ei en wat suiker en zet ze 30 min. in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 190 ºC en verwarm de bakplaat er in voor. Bak hierop de flappen 30 min. Serveer met room.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.