Hartige taart kip-pesto

Intro

Zo’n simpel gerecht deze hartige taart met kip en pesto, dat je niet alleen blij gaat worden van het eten, óók van het maken ervan. En het leuke van dit recept is dat je met gemak wat dingen kunt toevoegen of vervangen, het is maar net wat je in je groentelade hebt liggen. Oké, alles vervangen in deze taart met kip is natuurlijk een tikkeltje zonde, of nou ja: het kan natuurlijk ook de inspiratie zijn van jouw eigen recept. Maakt ons niet uit, als je maar geniet!

Ingrediënten

Recept voor 2 personen

Tijd: 10 min + 40 min in de oven

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat op kamertemperatuur komen.

3. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.

4. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan en bak de kip en paprika mee voor ongeveer 3-4 minuten. Zet het vuur uit en roer de pesto er nog even door.

5. Vet een springvorm of ronde ovenschaal in en bekleed met de plakjes bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van het deeg.

6. Doe dan de inhoud van de pan in de ovenschaal/springvorm.

7. Klop de eieren los samen met de creme fraiche.

8. Giet het eimengsel over de vulling van de hartige taart en bestrooi de bovenkant met geraspte kaas.

9. Bak de hartige taart in circa 35-40 minuten mooi goudbruin en krokant.