Hartige cake met olijven

Intro

Een cake altijd zoet? Hoeft helemaal niet! Deze hartige cake met olijven is daar het ultieme voorbeeld van. Het recept hieronder is vegetarisch, maar is dat voor jou geen must, dan zou je er ook 100 gram ham of spekjes doorheen kunnen doen. Of probeer het gewoon eens allebei en laat ons weten wat je favoriet is. Geniet ervan!

Ingrediënten

Voor de cake aux olives

TIP Je kunt 100 g melk gebruiken, maar het is ook lekker om de helft van de melk te vervangen door karnemelk of yoghurt om een zuurtje aan het beslag te geven. Soms is witte wijn ook een optie, afhankelijk van de vulling van de cake.

Bereiding

1. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom.

2. Klop de eieren met de melk (en karnemelk, yoghurt of wijn) en olijfolie in een andere kom.

3. Roer er de bloem en het bakpoeder door en vervolgens de kaas, het zout en de versgemalen peper.

3. Doe ongeveer 250 à 300 g vulling (groenten, vlees, kaas enz.) in het beslag.

4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

5. Vet de cakevorm(en) in en vul deze voor driekwart.

6. Bak de cake(s) ongeveer 50 minuten. De baktijd verschilt per oven, maar hangt ook af van het formaat van de cake. Kleine cakes zijn natuurlijk sneller klaar dan grote. Als je een mes in de cake steekt, moet het droog uit de cake komen.

Variatie: Cake aux olives – de klassieker
Maak het basisrecept en doe er 200 g zwarte, groene of een mix van olijven door.