Haringsalade met waterkers en mierikswortel

Intro

De Bewuste Visweek is een initiatief van het MSC-keurmerk en wordt alweer voor de achtste keer georganiseerd. Door verantwoorde vis extra onder de aandacht te brengen, kunnen we er extra lang van blijven genieten. Op naar de volgende stappen! Om jullie te inspireren hebben we een heerlijk recept met Hollandse haring uitgekozen uit het kookboek Bart’s Fish Tales: haringsalade met waterkers en mierikswortel. Té lekker!

Ingrediënten

Lunch of voorgerecht voor 4 personen
 

Bereiding1. Kook de krieltjes 10-15 minuten in water met wat zout, tot ze net gaar zijn. Laat ze iets afkoelen. Het is lekker om ze niet te koud te serveren, bovendien nemen de krieltjes meer smaken in zich op als ze nog lauwwarm zijn.
 
2. Snijd de haringfilets in stukken van ongeveer 3 centimeter.
 
3. Pluk de takjes dille – houd een paar takjes apart om te garneren – en hak fijn.
 
4. Meng de crème fraîche met 1 eetlepel vocht uit de pot haring en de mierikswortelcrème. Breng op smaak met wat citroensap, zout en peper.
 
5. Snijd de krieltjes doormidden en voeg toe aan de crème. Meng goed en voeg dan de gehakte dille, waterkers, appel, rode ui en haring toe. Houd van alles wat apart om de salade mee te garneren.
 
6. Schep de salade op een schaal of bord en garneer met de achtergehouden ingrediënten en de takjes dille. Maal er wat peper over.


Fotografie: David Loftus
Uitgeverij Bart’s Fish Tales: Overamstel uitgevers