Halloumispiesjes zijn de ideale spiesjes voor op de BBQ. Waarom? Halloumi is een geweldige kaas om te grillen omdat hij niet smelt! Er zit al een licht zoutje aan dus wees voorzichtig met de seasoning, maar extra smaak meegeven, zouden we zeker doen. Geniet van deze halloumispiesjes met ras el hanout, ook niet-vega’s maak je hier blij mee – velen gingen jullie al voor!
1. Breng water aan de kook, los hier suiker en zout in op, meng met de kokosazijn en laat afkoelen.
2. Meng het afgekoelde zoetzuur met knoflook en komkommer en laat minimaal een nacht marineren
3. Snijd de halloumi in vierkante blokjes en schuif die voorzichtig op de spiesjes.
4. Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/hoogte.
5. Smeer de spiesjes aan alle kanten in met olijfolie en gril rondom een mooie grillruit.
6. Bestrooi met ras el hanout en serveer met de uitgelekte komkommer.
Voor 6 spiesjes
Voorbereiding: 20 minuten; Manieren: 1 nacht; Afmaken: 10 minuten
Temperatuur: 200 graden/medium
Vuur: direct
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.