Hachee

Intro

Sommige gerechten ruiken lekker en zijn heel verfijnd. Andere zijn uitbundig en gezellig. Maar gerechten die zoveel straatwijsheid bevatten als dit gerecht zijn absoluut heel zeldzaam. Als dit gerecht een acteur was, zou het James Franco zijn – lang, hoekig en dreigend – en zich schuilhoudend bij een vuilnisbak in een achterafstraatje. Dat komt omdat dit eerder een gemoedstoestand dan een recept is. Echt, het is gewoon een armeluisrestje met eieren die er met hun zachte, gele dooiers voor zorgen dat alles eruitziet als goud.

Ingrediënten

Voor 4 personen. Voorbereiding 10 minuten, bereiding 35 minuten.

Bereiding

1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de aardappel en zoete aardappel toe en kook 5-8 minuten tot ze net zacht worden. Giet af en laat op keukenpapier uitlekken.

2. Verhit de olijfolie met 30 g van de boter in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur.

3. Voeg de aardappels en rode ui toe, voeg flink wat zeezout en zwarte peper toe en bak 15 minuten tot ze goudkleurig en krokant zijn; roer af en toe. Laat ze eerst even met rust zodat ze aan de onderkant een mooie gouden kleur krijgen. Dit is het lekkerste stukje, dus schep ze niet de hele tijd om.

4. Als de aardappels genoeg kleur en knapperigheid hebben, bak je het karwijzaad 30 seconden mee tot het begint te geuren.

5. Draai het vuur hoog. Voeg de pulled pork, kool en rest van de boter toe en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Bak 3 minuten, roer af en toe, tot de kool net begint te slinken.

6. Maak 4 kuiltjes in het aardappelmengsel. Breek in elk kuiltje een ei, leg het deksel op de pan en bak 6 minuten of tot de eieren net gestold zijn. Je kunt dit in de oven doen maar dan krijgen de eieren waarschijnlijk een glazig laagje, zoals op de foto.

7. Bestrooi met bladpeterselie en dien op met ananasketchup.

TIPS: