6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 45 minuten
Ook nodig
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C en vet de quichevorm in met bakspray.
2. Schaaf de gele en groene courgette met behulp van een mandoline in hele dunne plakken (à 2 mm dik).
3. Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg en prik de bodem een aantal keer in met een vork.
4. Klopt de crème fraîche en eieren samen los in een kom en roer de knoflookrasp, munt, nootmuskaat en Le Gruyère AOP erdoor. Breng op smaak met de chilivlokken en eventueel wat zout. Verdeel dit mengsel over de quichevorm.
5. Rol een courgetteplakje op en steek hem rechtop in de vulling. Herhaal dit tot je alle courgetteplakken hebt gebruikt en de cirkel helemaal gevuld is met de courgetterolletjes. Smeer de rolletjes aan de bovenkant in met de olijfolie.
6. Bak de quiche ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij gaar is en de bovenkant goudbruin. Serveer nog lekker warm met eventueel een groene salade erbij.
Le Gruyère AOP
Le Gruyère AOP is een lichtzoete, nootachtige kaas uit Zwitserland die is gemaakt van rauwe melk. Het fijne van gruyèrekaas is dat hij lekker is bij de borrel maar ook om mee te koken én op je boterham. Een echte allemansvriend dus, die je op verschillende manieren kunt inzetten.