4 personen
• 1 bladerdeeg op rol (Tante Fanny)
• 200 g groene asperges, schoongemaakt
• 1 el extra vergine olijfolie
• 250 g ricotta
• 75 g geraspte parmezaan
• 150 g pesto
• 220 g kerstomaten, gehalveerd
• 1 ei, geklopt
• handvol basilicumblaadjes
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en maak rondom een inkeping – op 2 cm van de rand.
3. Schep de asperges om in de olie en gril ze 2 minuten; houd ze apart.
4. Verdeel de ricotta over de deegbodem strooi de parmezaan erover en spreid de pesto erover uit. Rangschik de asperges en tomaten erop. Bestrijk de rand met het geklopte ei en bak de taart 20–25 minuten. De deegrand moet goudbruin en lichtjes opgebold zijn.
5. Serveer de taart warm en geef er een frisse salade bij.