Groentemuffins

Intro

Deze groentemuffins zijn een lekker idee voor tijdens een picknick, of een originele gezonde traktatie.

Ingrediënten

Voor 12 stuks

MUFFINS

CRÈME

Dit is je bakgerei

Bereiding

1. Voorbereiden

Fruit de prei en de knoflook in een scheutje olie in een koekenpan. Bak de pastinaak en wortel 5 minuten mee en tot slot de courgette nog 2 minuten. Breng op smaak met peper. Schep de groenten in een kom en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 175 °C.

2. Bereiden:

Roer in een kom de karnemelk, de olie, de mosterd en de eieren door elkaar met een garde. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout en zeef dit boven het karnemelkmengsel. Roer met de garde tot een glad beslag. Voeg de afgekoelde groenten en de geraspte kaas toe en meng de vulling rustig met een spatel door het beslag. Zet de muffinvorm op een bakplaat en verdeel het beslag gelijkmatig over de holtes.

3. Bakken:

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de muffins in 35-40 minuten gaar of tot een prikker er schoon en droog uit komt. Haal de muffinvorm uit de oven, laat 10 minuten staan op het aanrecht en stort de muffins dan op een rooster om af te koelen tot lauwwarm.

4. Decoreren:

Houd één eetlepel bieslook apart om te decoreren. Roer in een schaaltje de mon chou los met een vork. Voeg het bieslook en de kaas toe en breng op smaak met peper. Roer door tot een homogene crème. Doe de spuitmond in een spuitzak en schep de crème erin. Spuit een zigzagpatroon op de muffins en decoreer met het overgebleven bieslook.