Voor 4 / Actief koken: 30 minuten / Van begin tot eind: 40 minuten
Gemarineerde tofu
Misobouillon
Om te fonduen
Opdienen met
1. Begin met de gemarineerde tofu: doe alle ingrediënten, behalve de tofu, in een middelgrote kom en roer door elkaar. Wikkel de tofu in keukenpapier en knijp er voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de tofu in plakjes van 2 cm dik, doe ze in de schaal, schep om en zet weg om te laten marineren.
2. Maak intussen de misobouillon. Verhit de olie in een grote pan of fonduepan op middellaag vuur en fruit de lenteui en gember 10 minuten, of tot de lenteui zacht begint te worden. Voeg de misopasta toe en bak 5 minuten mee, of tot de lenteui zacht is. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten zacht koken.
3. Zet alle ingrediënten op tafel en plaats de pan met misobouillon op een warmhouder. Nu kan iedereen zelf groentes, tofu en noedels pakken, ze in de zacht kokende bouillon dopen en ze er dan weer uit vissen, met wat bouillon erbij. Zet ook de pinda’s, koriander, eieren, watermeloen en de partjes limoen op tafel, zodat iedereen zijn bouillon naar smaak kan afmaken.
Volwassen upgrade: zet chiliolie en kimchi op tafel voor wat extra pit.
Helpende handjes: bij dit recept kunnen kinderen heel goed helpen. Leg bijvoorbeeld alle ingrediënten op tafel en geef ze de taak om ze in verschillende schaaltjes te doen, zodat je zelf tijd hebt om je op de bouillon te concentreren.
Speciaal voor jou maakten we een gratis weekmenu van The Little Green Kitchen. Klik op de banner en download het nu.