Deze groentebouillon met venkel is een verfijnd soepje, dat je heel heet in kleine kopjes serveert. Het fijne is dat het niet veel werk is om te maken, maar dat de tijd die deze venkelbouillon op het vuur staat – en jij niets hoeft te doen – zorgt voor een kopje vol smaak. Je kunt dit soepje als voorgerecht serveren, bij een high tea of wat dacht je van een warme side dish bij een borrelplank? Je leest het al: met dit recept kun je alle kanten op!
1. Fruit in een grote pan de ui een paar minuten aan in olie. Voeg de prei toe, bak even mee en voeg vervolgens de venkel, bleekselderij, wortel, tomaten en 2 liter koud water toe.
2. Breng tegen de kook aan en voeg vervolgens alle kruiden en wat peperkorrels toe. Laat ongeveer 1 uur zachtjes koken met deksel op de pan.
3. Zeef de bouillon en laat nog 30 minuten zonder deksel inkoken. Breng op smaak met peper en zout en strooi er nog wat fijngesneden peterselie over.
Tip In zo’n zelfgemaakte bouillon kun je heel mooi een gepocheerd eitje serveren
Per portie 72 kcal, 2,8 g vet (0,4 g verzadigd) 2,1 g eiwit, 7,1 koolhydraten, 0 g suikers
Credits: Productie & receptuur Marian Flint – Fotografie Anna de Leeuw – Foodstyling Anoek Lorjé
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.