Voor 4 / Actief koken: 40 minuten / Van begin tot eind: 45 minuten
Spinazie-aardappelsoep
Toverbonen (volwassen upgrade)
Opdienen met
*Groene toversaus
Voor 225 g / Actief koken: 10 minuten / Van begin tot eind: 10 minuten
1. Verhit de olie in een grote pan met deksel op middellaag vuur en fruit de prei, knoflook, tijm en gember 5 minuten, of tot de prei zacht begint te worden. Snijd de aardappels in hapklare stukjes, voeg toe aan de pan en bak 10 minuten mee, of tot de prei zacht is. Schenk de bouillon erbij, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat met het deksel half op de pan 15 minuten zacht koken, of tot de aardappels gaar zijn.
2. Maak intussen de toverbonen. Breng een klein pannetje water aan de kook, voeg de sperziebonen toe en blancheer een paar minuten, of tot ze beetgaar zijn. Haal van het vuur, giet af, schep om in de toversaus en zet weg.
3. Haal de soep van het vuur, roer de spinazie erdoor en pureer met een staafmixer tot de soep helemaal glad is.
4. Dien warm op met de toverbonen, een schepje room, hennepzaad, wat avocado en een scheutje olie.
Volwassen upgrade: de toverbonen en avocado zijn hier de upgrade. Kinderen houden meestal van eenvoudige, gladde soep terwijl volwassenen graag wat textuur en smaak toevoegen.
Helpende handjes: laat de kinderen helpen met het schillen van de aardappels, het pureren van de soep (met jouw hulp) en, natuurlijk, met het opkloppen van de slagroom.
Groene toversaus
1. Snijd de kruiden grof, doe ze met de rest van de ingrediënten in een foodprocessor en pureer tot de saus de gewenste consistentie heeft. Proef en pas de smaak eventueel aan.
Bewaar tot 5 dagen in een luchtdichte pot in de koelkast.
Speciaal voor jou maakten we een gratis weekmenu van The Little Green Kitchen. Klik op de banner en download het nu.