4–6 personen
• 2 stengels bleekselderij, gesneden
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• 1 kleine ui, gesnipperd
• 1–2 el olijfolie
• flinke handvol doperwten
• 8 groene asperges
• 200 g spinazie
• 750 ml groentebouillon
• ½ komkommer
• 1 groene paprika
• ½ bosje lente-uitjes
• 1 avocado
• 1–2 el wittewijnazijn
1. Bak de bleekselderij, knoflook en uisnippers zacht in de olie. Snij de overige groenten in stukjes. Voeg doperwten, asperges, spinazie en bouillon toe; laat 2–3 minuten koken.
2. Doe in een metalen kom en zet op een grotere kom met ijs. Is de soep koud, voeg de rest van de groenten toe aan de koude soep en mix glad. Voeg zout, peper en azijn toe.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!