Deze koude soep doet ons denken aan gazpacho, maar dan met groene groenten in plaats van tomaat. Hij is binnen een mum van tijd klaar en heerlijk op een zonnige dag.
1. Bak de bleekselderij, knoflook en uisnippers zacht in de olie. Snij de overige groenten in stukjes. Voeg doperwten, asperges, spinazie en bouillon toe; laat 2–3 minuten koken.
2. Doe in een metalen kom en zet op een grotere kom met ijs. Is de soep koud, voeg de rest van de groenten toe aan de koude soep en mix glad. Voeg zout, peper en azijn toe.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4–6 personen
• 2 stengels bleekselderij, gesneden
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• 1 kleine ui, gesnipperd
• 1–2 el olijfolie
• flinke handvol doperwten
• 8 groene asperges
• 200 g spinazie
• 750 ml groentebouillon
• ½ komkommer
• 1 groene paprika
• ½ bosje lente-uitjes
• 1 avocado
• 1–2 el wittewijnazijn
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.