Groene groentesaus met zalm & speltpasta

Groene groentesaus met zalm & speltpasta

‘Bij Bluebelle staan we erom bekend zoveel mogelijk verschillende soorten groenten in een saus te stoppen. Het is een soort sport en tja, waarom ook eigenlijk niet? Zo krijgt je kleintje in één klap de nodige portie vitaminen en mineralen binnen en alles wat overblijft komt wel op in een andere saus, spread of smoothie. Het is wel wat meer werk en het staat je natuurlijk vrij om niet voor 5 soorten, maar voor 2 of 3 te gaan.’

Ingredienten

1. Kook de pasta beetgaar. Was ondertussen de groenten en snijd ze in grove stukken.

2. Stoom alle groenten behalve de avocado gaar, giet af en laat ze even uitlekken in een vergiet.

3. Stoom de zalm ook gaar (ongeveer 15 minuten).

4. Pureer een deel van de zalm samen met alle groenten, de olie, wat water en de basilicum tot een saus. Knip of snijd de penne in kleinere stukjes, roer hier royaal saus doorheen en leg er nog wat kleine stukjes zalm op.

Door de spinazie en avocado kun je deze saus niet al te lang bewaren en ook geen tweede keer opwarmen. Wil je dit liever wel? Laat deze ingrediënten dan achterwege.

Eet je kleintje (nog) geen vis? Het recept is ook lekker met kip. Geen speltpasta verkrijgbaar? Kies dan voor gewone pasta maar hou het bij een beetje: saus met pasta en geen pasta met saus.

Voor je kleintje vanaf 9 maanden

  • 2 flinke handen spinazie
  • 2 grote bladeren groene kool
  • ¼ courgette
  • ¼ broccoli
  • ¼ avocado
  • handje basilicum
  • beetje water
  • 1 eetlepel goede olie (extra vierge olijfolie bijvoorbeeld, of avocado-olie)
  • 60 à 70 gram speltpasta (ongekookt)
  • stukje zalmfilet (mag ook diepvries zijn)

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief