Groene groente lasagne

Intro

Bij een lasagne denk je natuurlijk gelijk aan een rijke schotel vol lekkere tomatensaus en bechamel. Deze lasagne gaat op de groene toer. Combineer groene asperges met verse doperwtjes en tuinbonen en wissel dat af met een kaassaus die lang niet zo zwaar is als wat je gewend bent. Zo heb je een lekkere zomerse en frisse variant op je bord die er prachtig uitziet.

Ingrediënten

Voor 6 personen. Bereidingstijd 25 minuten, oventijd 20-25 minuten

Ook nodig: ovenschaal van 40 x 20 cm

Bereiding

1. Verwarm in een pan de bouillon. Giet 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en laat de lente-ui en de knoflook hierin warm worden.

2. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en houd de punten apart. Voeg de asperges, de doperwten en de tuinbonen bij het knoflookuimengsel, breng op smaak met zout en peper en giet de bouillon erbij. Laat zonder deksel zachtjes koken.

3. Meng de munt met de room, de hüttenkäse en de roomkaas. Voeg de citroenrasp toe en breng op smaak met zout en peper.

4. Verwarm de oven voor op 160 °C. Giet 1 theelepel olijfolie op de bodem van de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar.

5. Wissel dan de volgende laagjes af: groene groenten, lasagnebladen, Parmezaanse kaas en munt-roommengsel. Herhaal deze handelingen en eindig met de achtergehouden aspergepunten en een laagje munt-roommengsel. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet de schaal 20-25 minuten in de oven of 15 minuten onder de grill.