Deze groene chakchouka is een verrassende variant op de traditionele rode variant. Een recept dat gezond en gemakkelijk te maken is. De kleur is te danken aan de courgettes, doperwten en heerlijke groene kruiden. Het gerecht wordt helemaal afgemaakt door de zachtgegaarde eieren en frisse feta.
1. Snijd 2 courgettes in blokjes en besprenkel met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Bak ca. 40 minuten in de oven op 180 °C. Snijd de feta in blokjes.
2. Meng de gebakken courgette met de doperwten, de verse basilicum, koriander, en peterselie, en de in blokjes gesneden feta. Dit chakchoukamengsel bak je kort aan in een koekenpan met 2 eetlepels olie.
3. Als het mengsel begint te kleuren maak je 8 kuiltjes en breek in elk kuiltje een ei. De chakchouka is klaar wanneer het eiwit helemaal is gestold.
4.. Serveer met brood
Bereiding 15 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.