Groene chakchouka met feta

Groene chakchouka met feta

Deze groene chakchouka is een verrassende variant op de traditionele rode variant. Een recept dat gezond en gemakkelijk te maken is. De kleur is te danken aan de courgettes, doperwten en heerlijke groene kruiden. Het gerecht wordt helemaal afgemaakt door de zachtgegaarde eieren en frisse feta.

Bereiding

1. Snijd 2 courgettes in blokjes en besprenkel met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Bak ca. 40 minuten in de oven op 180 °C. Snijd de feta in blokjes.

2. Meng de gebakken courgette met de doperwten, de verse basilicum, koriander, en peterselie, en de in blokjes gesneden feta. Dit chakchoukamengsel bak je kort aan in een koekenpan met 2 eetlepels olie.

3. Als het mengsel begint te kleuren maak je 8 kuiltjes en breek in elk kuiltje een ei. De chakchouka is klaar wanneer het eiwit helemaal is gestold.

4.. Serveer met brood

Bereiding 15 minuten.

  • 3 kleine courgettes
  • 150 g feta
  • 200 g doperwten (eventueel diepvries)
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosjes bladpeterselie
  • 1 bosje basilicum
  • 8 eieren
  • brood voor bij de chakchouka
  • olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten