Voor de burgers:
Voor de romige chilidressing:
1. Voor de cashew fraîche (desgewenst): doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender, voeg naar smaak peper en zout toe en pulseer ze tot een kruimelige textuur.
2. Voor de burgers: verhit de oven tot 60 °C. Knijp boven een zeef of in een stuk kaasdoek zo veel mogelijk vocht uit de geraspte courgette. Doe de uitgeknepen pulp in een grote kom en meng er de rest van de ingrediënten door. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en maak er burgers van. Zet een grote koekenpan met een scheutje plantaardige olie of 1 el (14 g) ghee op matig-hoog vuur en bak de burgers 3 tot 4 minuten per kant, of tot ze mooi bruin zijn.
3. Voor de romige chilidressing: klop de mayonaise, rodepepervlokken en het limoensap in een kleine kom door elkaar.
4. Leg de burgers op de broodjes en serveer ze met de romige chilidressing.
Dit recept komt uit het boek ‘Veggie Burgers’ van Nina Olsen (€20,- , uitgeverij Luitingh-Sijthoff).