Grapefruitsalade met krab & biet

Intro

Een supereasy salade, met een lekker zuurtje van de grapefruit. De zoete biet combineert perfect met de smaak van de krab. 

Ingrediënten

4 personen

• 1 kg krab, gekookt

• 1 handvol frisee

• 1 handvol rucola

• 200 g rode biet, gekookt, geschild en in dunne plakjes

• 1 grapefruit, in partjes

• 1 roze grapefruit, in partjes

• 4 el extra vergine olijfolie

Bereiding



1 Haal het vlees voorzichtig uit de gekookte krab – ook uit de poten en scharen. Zorg ervoor dat er geen schaalstukjes in het vlees terechtkomen. Doe het krabvlees in een kom.

2 Stel dan de salade samen: rangschik de frisee, rucola, plakjes rode biet, partjes grapefruit en het krabvlees op een schaal, besprenkel het geheel met de olijfolie, bestrooi het met versgemalen zwarte peper en serveer.