Voor ongeveer 460 g
Voorbereiding: 10 minuten; Oventijd: 60 minuten
150 g grove havermout
100 g pecannoten, gehalveerd
75 g sesamzaad
50 g pompoenpitten
100 ml ahornsiroop
3 el kokosolie
¼ tl kaneel
een snufje zout
40 g kokosvlokken
1. Verwarm de oven tot 150 °C hetelucht of 170 °C elektrisch. Meng de havermout, noten, zaden en pitten in een grote kom.
2. Verhit de ahornsiroop en kokosolie in een kleine pan tot het mengsel gesmolten en heet is en roer de kaneel en het zout erdoor. Giet het mengsel over de ingrediënten in de kom en roer alles goed door elkaar.
3. Spreid het mengsel uit over een grote met bakpapier beklede bakplaat en zet de granola 50-60 minuten in de oven. Strooi de kokosvlokken er pas 15 minuten voor het eind bij om ze heel licht te roosteren. Bewaar de granola maximaal 2 weken in een luchtdicht afsluitbare bak.
Voedingswaarde per portie van 45 g: 265 kcal / 17 g vet / 25 g koolhydraten / 5 g eiwitten